מי אנחנו?

מכון סילבן אדמס לספורט נתרם לאוניברסיטת תל אביב על ידי מר סילבן אדמס ומטרתו לעסוק במחקר ובבדיקות של ספורטאים, במטרה לשפר את ביצועיהם ולטווח הארוך להגדיל את הישגיה של מדינת ישראל במשחקים האולימפיים והפאראלימפיים.

מעבדת סילבן אדמס לספורט נועדה לעזור לספורטאים וספורטאיות בכל הרמות לקבל מידע מדעי ומדויק על הכלי הכי חשוב שלהם – הגוף. מטרת המבדקים במעבדה היא לדייק את האימונים, לאתר את נקודות החוזקה והחולשה אצל כל ספורטאי וספורטאית, ולספק מגוון פתרונות רחב שיביא למקסום ההישגים.

במעבדת סילבן אדמס לספורט ניתן למצוא את הציוד והמכשור המתקדמים ביותר בעולם המתמקד בעיקר בענפים האירוביים של ריצה, שחיה, רכיבה וטריאתלון.

המעבדה היא רק השלב הראשון במימוש חזון התורם באוניברסיטה שהוא, הקמת מכון ספורט רב קומתי ורב מעבדתי

בקרוב ייפתח מלון היפוקסי, שיכלול 6 חדרי שינה רגילים, חדר שינה מונגש, סלון ומטבח וידמה את תנאי החמצן הנמוכים שיש בגבהים. המלון מיועד לספורטאים אשר רוצים לבצע אימוני היפוקסיה (גובה), בלי לנסוע לחו״ל לתקופה של מספר שבוועת, על מנת לשפר את היכולות הגופניות שלהם וכן למטפסים או מטיילים המעוניינים לעבור תהליך אקלום לתנאי גובה טרם יציאתם לטרק.

בנוסף, בעתיד הקרוב ייבנה מכון רב קומתי ורב מעבדתי בשטח של כ-1650 מ"ר שיכלול חדר אקלים והיפוקסיה (עם שליטה בטמפרטורה, בלחות ובאחוז החמצן), חדרי בדיקות, מעבדות ספורט ומחקר, שטחי אימון אירובי ושטחים לאימוני כוח וסיבולת שרירים, ומשרדים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>